2007-2008 eğitim öğretim yılında hayata geçirdiği “Total Eğitime Destek” Projesi kapsamında Total , tesislerinin bulunduğu illerden başlayarak , ilköğretim okullarının öncelikli ihtiyaçlarını ( bilgisayar laboratuarları, kütüphane, yemekhane, oyun parkı , ana sınıfı) karşılamakta ve  yenileme ( okul binasının boyanması, tuvaletlerin ve sınıfların yenilenmesi vs)  çalışmaları yapmaktadır .  Bugüne kadar Sakarya, Adana, Kahramanmaraş, Antalya, Samsun, Gaziantep, İzmir, İzmit  ve Ankara olmak üzere  toplam 9 şehirde okul yenilemelerinde bulundu.

Fen & Teknoloji Sınıfı Projesi

Total, Eğitime Destek Projesi kapsamında TOÇEV ile ortak projeler yürütmektedir. 2013 yılından itiberen, inovasyona verdiği öneme paralel olarak Bolu, Sakarya , Kocaeli, Düzce, Bursa , Kastamonu, Bilecik, Edirne , Tekirdağ ve Kırklareli olmak üzere açılan toplam 10 Fen & Teknoloji sınıfları ile yaklaşık 4400 öğrenci çeşitli bilimsel deneyler yapmak sureti ile faydalanacaktır.